tiistai 30. syyskuuta 2014


Aloite Raaseporin kaupunginvaltuustolle

”PAREMPIA TERVEYSPALVELUJA RAASEPORILAISILLE – TOIMINTATAPOJA MUUTTAMALLA”

 
Raaseporin kaupunki on paininut perusterveydenhuollon ja erikoissairaanhoidon ongelmien kanssa jo vuosia, saamatta tilannetta toimivaksi: peruspalvelujen saanti on heikentynyt vuosi vuodelta, kustannukset kasvavat jatkuvasti ja terveyshyöty jää usein sivurooliin. Samalla törmäämme vuodesta toiseen perusturvan (perusturvatoimialan) miljoonaluokan budjetinylityksiin.

Raaseporin Kokoomuksen valtuustoryhmä ehdottaakin, että Raaseporin kaupunki ryhtyy panostamaan perusterveydenhuoltoonsa, ottaen käyttöön terveyshyöty- ja asiakasvastaavamallit. Näiden keskeinen ajatus on perusterveydenhuollon toimivuus: olennaista on asiakaskeskeisyys, terveyshyöty sekä toimiva hoitoketju niin erikoissairaanhoidon kuin sosiaalipuolenkin kanssa.

Terveyshyöty- ja asiakasvastaavamallit kulkevat käsi kädessä Toimiva terveyskeskus-toimenpideohjelman kanssa, jonka Sosiaali- ja terveysministeriö on käynnistänyt tukemaan ja ohjaamaan perusterveydenhuollon kehittämistä kunnissa. Kyseisen ohjelman tarkoitus on saada terveyskeskukset panostamaan terveyshyödyn tuottamiseen, nostamaan asiakkaan keskiöön sekä varmistamaan henkilöstön saatavuus, pysyvyys ja työhyvinvointi.

Karjaa, 22.9.2014


Miikka Soivio                                                          Roger Hafström
kaupunginvaltuutettu                                           kaupunginvaltuutettu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti