keskiviikko 23. syyskuuta 2015

Raaseporin lääkäripalvelut


Valtuustoaloite 8.6.2015

Lääkäripalvelut ja akuuttivastaanotto Raaseporin kolmella terveyskeskuspisteellä


Raaseporin kaupunki on paininut perusterveydenhuollon ja erikoissairaanhoidon ongelmien kanssa jo vuosia, saamatta tilannetta toimivaksi: peruspalvelujen toiminta ja saavutettavuus ovat heikentyneet vuosi vuodelta ja samalla lääkäripalvelut ovat keskittyneet yhä enemmän Tammisaareen. Erikoissairaanhoidon ja iltapäivystyksen käyttöasteet ja kustannukset ovat pysyneet korkeina ja pysyvät nykyisellä toimintamallilla myös jatkossakin – tai jopa kasvavat. Ainut tapa hillitä ESH:n ja päivystyskäyntien aiheuttamaa kulujen nousua on parantaa perusterveydenhuoltoa. Samalla kuntalaisten palvelut paranevat, asiakastyytyväisyys kasvaa ja kuntalaisten aluekohtainen tasa-arvoisuus paranee.

Raaseporin Kokoomuksen valtuustoryhmä ehdottaakin, että Raaseporin kaupunki ryhtyy panostamaan perusterveydenhuoltoonsa hoitamalla kaupungin lääkäriresurssit tarvittavalle tasolle ja allokoimalla ne jatkossa niin, että TK-lääkärien saavutettavuus taataan kaikissa kolmessa terveyskeskuspisteessä (Tammisaari, Karjaa, Pohja) - myös akuuttivastaanoton osalta (eli saapumalla paikalle tai soittamalla aamulla tarjottavia aikoja on saatavilla kaikissa pisteissä).

Lisäksi kaupungin tulee varautua HUS:n 24/7 päivystävien sairaaloiden vähentämisaikeisiin suunnittelemalla oman terveyskeskustoiminnan iltavastaanotto (klo 16.00-22.00). Tällainen iltavastaanotto voi samalla vähentää päivystystarpeita.


Miikka Soivio
Kaupunginvaltuutettu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti